KIRSTEN SOMMER GALLERI TROLDESKOVEN

KUNSTNERPROFIL

HOVEDSIDE
SIDSTE NYE MALERIER 2008
SIDSTE NYT - AKTUELLE UDSTILLINGER OG MALERIER I 2004 til 2009
UDSTILLINGER
KUNSTNERPROFIL
INSPIRATION
STUDIEREJSER
ASSERBO OG TROLDESKOVEN
SHOW-ROOM 1 BILLEDKUNST
SHOW ROOM 3 BILLEDKUNST NATURALISTISK
SHOW-ROOM 1 GLASKUNST
KUNSTNERGRUPPEN Les7verre`s
NABUCCO
Kunstnergruppen "De 5 glas"
Mine kunstnere

Jeg er billed- og glaskunstner og har boet i Asserbo i over 30 år. Jeg er meget inspireret af dette dejlige sted på jord. Havet - lyngen - Tisvilde Hegn - det "høje" lys der altid er heroppe  på kanten af havet. Den friske luft - landskabet - eventyrtræerne i Troldeskoven - alt dette er roden - hvorfra hele min verden går.
 
Jeg har malet næsten hele mit liv, gået på kunstskoler og taget undervisning hos kendte kunstnere. Rejst rundt i verden og malet - samt indtaget al jordens herlighed og gemt det i mit hjerte og sind - samt indprinted det på min nethinde - hvorfra det altid kan hentes frem til glæde, inspiration og udtryk på et lærred. Jeg oplever helheder i verden, mennesker og forskellige folkeslag er en del af de udtryk - der kommer frem gennem farver og naturstrøg i mine billeder, ligesom oplevelser og stemninger og historiske indtryk - omsættes i visuelt udtryk.
 
Jeg er autodidakt i min udtryksform, har gennem tiden hentet inspiration gennem andre kunstnere, men altid haft mit egen strøg og farvevalg. Jeg har forskellige perioder gennem årene - det giver sig udslag i farveperioder og  forskellige maleteknikker.
 
Hvert år tager jeg til Ravello/Scala i Italien og fordyber mig i maleriet for en tid. Et sted i verden, hvor der ikke er sket de store ændringer siden Marie og Krøjer malede dernede i begyndelsen af 1900- tallet. Eller endnu før, da H.C. Andersen gik turen op fra Amalfi  til Ravello for at bosætte sig der og skrive i en periode. At sidde stille i villa cimbrones have en hel dag og bare skue ud over Middelhavet og male er en oplevelse der giver så meget ro og glæde i sindet  - at man føler lidt af uendeligheden......
 
Jeg har oplevet mange dejlige steder i verden - og håber på at fortsætte til jeg bliver 100 med at rejse og opleve og blive inspireret til at få nogle af disse herligheder ud som kunstneriske udtryk på lærred og nu også i glas........
 
Jeg fik mit eget glasværksted for et par år siden og har lavet glaskunst siden. Jeg anvender den gamle Egyptiske glasteknik  FUSING. Jeg anvender en masse forskellige glastyper, farver, metaller m.m. som jeg skærer i de størrelser og mønstre jeg vælger,  opvarmer glasset til ca. 850 grader - hvorefter det smeltes sammen i de farveudtryk og mønstre jeg frembringer. Efter endnu en proses i ovnen  formes glasset  i den form og det design jeg ønsker det. Jeg arbejder også selv med at designe forme.
 
Jeg udstiller mine billeder og min glaskunst - hver for sig - men ofte også sammen  i gallerier, firmaer, institutioner m.m. og sælger det også herfra.
 
 
 
 

Tryk for at se hvor jeg er i verden
gug.jpg
At se kunst i hele verden er en oplevelse jeg nødig ville være foruden. Oplevelsen i naturens egne farver - former - forskelligheder - solens forskellige lys - i alt dette
kan jeg  synke hen i betagelse og bortjage alt det mørke - oplevelserne rækker langt ind i sindet og får solen frem i min sjæl. Jeg kan opleve  gennem kunsten og glædes ved livet.
Ligesom jeg også i forskellige udtryk og gennem andre malerfaser - kan få alt min fustration, vrede og sorg ud på lærred i farver og  form og temprament.
 
Verden er fuld af kunst - det er bare at gå ud og finde det! Alle oplevelser oplagres og tager form til opbygning af ens kunstnersind.
 
 Alle verdens dejlige kunstmuseèr -  gemmer alverdens skatte - gæt hvor jernmanden og jeg er? Tryk på foto.
Kirsten Sommer
kir.jpg

Tryk på mig og jernmanden for at se hvilket kunstmuseum jeg er ved.

 

Læs - hvad H.C. Andersen skrev for over 100 år siden:

Den lykkelige Erfaring har jeg gjort, at alt, eftersom Kunsten og Livet er blevet mig klarere, desmere Solskin er der udenfra strømmet ind i mit Bryst; hvilken Velsignelse er ikke opgaaet for mig efter tidligere mørke Dage. Ro og Forvisning er kommen i min Sjæl; en saadan Ro lader sig imidlertid godt forene med det vexlende Reiseliv; der var en Tid, jeg følte mig saa haardt trykket og forpiint herhjemme, at det at være ude var idetmindste en Ophør af at lide - det Fremmede fik herved en Fredens Glands, jeg fik det kjært, og da min Natur er at slutte sig let til Menneskene, der da igjen give Tillid og Hjertelighed, saa følte jeg mig ude vel og kom der gjerne.

"At reise er at leve" H.C.Andersen

Besøg Tisvilde Helsinge